Programa

Amb el títol “Jesucrist, al centre. La centralitat de Jesucrist en la formació i la vida del prevere”, les 57 Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura se celebraran els dies 25 i 26 de gener de 2022 al saló d’actes de l’Oratori Bonaigua. La inscripció és obligatòria clicant aquí. Es pot descarregar el programa en PDF.

DIMARTS, 25 DE GENER DE 2022
10:50 Pregària de tèrcia
11:00 Presentació de les Jornades
11:20 «Primacia i atracció de Crist en el món d’avui», amb Armand Puig

Aproximació biblicoteològica
1) El prevere, un deixeble cridat a viure i a configurar-se amb el Crist en les moltes galilees del nostre món (Mc 3,13-19).
2) El prevere, un deixeble cridat a comunicar l'Evangeli del Regne ara i aquí (Mc 6, 6-13)
3) El prevere, un col·laborador del Crist en la dispensació sacramental a la multitud (Mc 6, 41 i 8, 7)
4) El prevere, un home de Déu que comprèn l'atracció de Crist i del seu missatge (Mt 14, 34-36)
5) Cloenda

12.30 «Crist, centre del missatge moral cristià», amb Joan Costa

Les benaurances, configuradores de la imatge de Crist en nosaltres
1. Crist és el centre de la reflexió moral i la seva clau hermenèutica. En Crist es troba la veritat i el criteri de moralitat de la persona humana, creada a imatge seva.
2. La vida en Crist es descriu per seguir, imitar Crist i per conformar-s'hi i esdevenir un altre Crist. Crist esdevé així norma concreta i universal del capteniment humà.
3. Crist és, a més, el garant de la nostra conformació a Ell, de la nostra dignitat i de la nostra plena realització.
4. L'Esperit Sant fa present, objectivament, la veritat de Crist en l'Església, i realitza, interioritza i personifica, subjectivament, en cada home, la vida en Crist.
5. En Crist, per Ell i amb Ell, l'home descobreix la seva dignitat i vocació com un ser que es realitza en el do sincer de si mateix, i el criteri de moralitat de la qual s'expressa normativament pel manament nou de l'amor, que es concreta en la vivència de les benaurances i les obres de misericòrdia.
6. Crist és principi, causa exemplar, causa formal, causa eficient i causa final de l'actuar de l'home. Bo es diu amb relació a Crist. Bo és el que es correspon amb el pla de Déu en Crist. Una acció humana és bona moralment quan és cristofinalitzada lliurement respectant la seva finalitat constitutiva.

DIMECRES 26 DE GENER DE 2022
11:00 Pregària de tèrcia
11:20 «Per a mi, el viure és Crist» (Flp 1, 21), amb Lluc Buch

Una mirada que salva i envia
El cristianisme no és una doctrina moral, ni un saber excels: és fonamentalment una persona. Per això, com han insistit els últims pontífexs, es comença a ser cristià trobant personalment Jesucrist. Ara bé, quins són els elements d'aquest encontre? De quina manera trobar Jesucrist dona una forma determinada a la vida, fent-la precisament cristiana? Aquestes són algunes de les preguntes que guiaran la nostra reflexió.

12:30 «Els mateixos sentiments de Crist Jesús» (Flp 2, 5), amb Julio Diéguez

Integritat de la persona i paper central de la llibertat interior
La configuració amb Crist de tot cristià i en especial del sacerdot significa en darrer terme compartir els sentiments de Crist. Els sentiments suposen una valoració de les situacions en què ens trobem. Que aquesta valoració coincideixi amb la de Crist vol dir que veiem les persones i les coses com Déu les veu i, per tant, que som profundament realistes, misericordiosos, forts, valents, generosos, etc. I tot això és profundament desitjable.

Per a més informació i inscripcions us podeu dirigir als organitzadors, al Centre Sacerdotal Rosselló, situat al C/ Rosselló, 192 pral. 08008 Barcelona, amb el telèfon 606 757 994 i el correu electrònic centresacerdotalrossello@gmail.com.

Premsa: Comunicació de l’Opus Dei a Catalunya (http://opusdei.cat/ca-es/contact/).

Clica aquí per inscriure't-hi

One thought on “Programa”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s