Nota de premsa del dia 26 de gener de 2016

Card. Bassetti: “La família és la font més gran d’esperança per la nostra societat”

L’Arquebisbe Omella inaugura les 51 Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura a Premià de Dalt

El cardenal arquebisbe de Perugia, Gualtiero Bassetti, ha destacat que “sense la família, la mateixa societat està destinada a esmicolar-se en miríades d’individus sols i aïllats” durant les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura, que es celebren a Premià de Dalt aquesta setmana amb el títol “La família, escola de misericòrdia”. El també vicepresident de la Conferència Episcopal Italiana ha dit que malgrat les dificultats a les quals està sotmesa, “la família continua essent la font més gran d’esperança per a la nostra societat”.

Per encarar aquest moment de dificultats ha dit que l’Església ha d’afrontar les ferides a la família “amb l’oli de la misericòrdia i la medicina de la veritat”. També ha indicat que “les parelles que es prometen un amor per sempre realitzen un acte d’heroïsme increïble”, i per això considera que aquest és “possiblement el més gran gest contracorrent de la societat actual, i serà aquest amor per sempre el que salvarà el món”.

Refugiats

També ha intervingut el rector del santuari de Torreciutat, Javier Cremades, que s’ha lamentat de no poder secundar la invitació del papa Francesc d’acollir una família de refugiats per les dificutats administratives que impedeixen l’arribada de famílies refugiades. Les Jornades Castelldaura, organitzades pel Centre Sacerdotal Rosselló a Premià de Dalt, han comptat també aquest dimarts amb la presència de l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella; l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i el vicari de l’Opus Dei a Catalunya, Antoni Pujals.

Aquest dimecres les jornades continuen amb dues conferències i una taula rodona. Obrirà aquesta jornada el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, seguit per el professor de la Facultat de Teologia de Catalunya Joan Costa. Després es durà a terme una taula rodona sobre com es poden ajudar els refugiats moderada per el president del Braval, Josep Masabeu, i amb la participació de Juana Martín, de Càritas Barcelona; Ariadna Blanco, d’Ajuda a l’Església Necessitada, i Joan Reventós, del Comitè Català de l’Acnur.

Més informació:

2 pensaments sobre “Nota de premsa del dia 26 de gener de 2016”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s