Nota de premsa i fotos del 21 de gener de 2015

Segon dia de les Jornades de Castelldaura 2015

“La Paraula creix amb qui la llegeix”

  • “Déu no és claríssim i la paraula de Déu no sempre s’entén”, indica l’expert en litúrgia González Padrós
  • El metge Enrique Rojas diu que “la felicitat consisteix en fer quelcom que valgui la pena amb la meva vida”

El segon dia de les 50 Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura ha tractat la formació bíblica i litúrgica, així com la fermesa de vida dels pastors. El degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, ha exposat que “conèixer la Bíblia és una feina que no s’acaba mai” perquè “la santedat comença amb el do però continua amb la tasca”. Ha manifestat que “la paraula creix amb qui la llegeix” i ha advertit que els sacerdots “no podem predicar-nos a nosaltres mateixos, prediquem al Senyor”.

“Déu no és claríssim i la paraula de Déu no sempre s’entén”, ha advertit el director de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, Jaume González Padrós. També ha exposat que “el poble no pertany al clergat sinó a Déu, i com a tal té el dret de participar activament, conscientment, en la sagrada litúrgia”. Ha afegit que convé tenir present, pel que fa a la litúrgia de les celebracions, que “la litúrgia no ha d’eliminar el misteri”.

Les deu claus per assegurar la fermesa de vida de qui ha de ser exemplar han estat l’eix conductor de la intervenció del director de l’Institut Espanyol d’Investigacions Psiquiàtriques, Enrique Rojas. Entre altres coses, ha dit que “una persona amb voluntat arriba més enllà que una persona intel·ligent”. Pel que fa a la felicitat, ha indicat que “consisteix en fer alguna cosa gran, alguna cosa que valgui la pena” i ha afegit que “no depèn de la realitat, sinó de la interpretació que se’n fa”.

En la cloenda, el Dr. Joan Garcia Llobet ha fet un recorregut per els 50 anys de les Jornades, exposant algunes anècdotes i algunes de les intervencions més destacades. Per la seva banda, el vicari de l’Opus Dei a Catalunya, Dr. Antoni Pujals, ha tingut un record a totes les persones que han fet possible la casa de Castelldaura, d’on les jornades prenen el nom. Finalment, el bisbe de Vic Romà Casanova, ha animat a seguir endavant amb les Jornades i ha dit que els pastors han de “saber donar raons de viure a les generacions”.

Més informació:
https://jornadescastelldaura.wordpress.com/edicions-anteriors/
Accedir a les fotos
Accedir als àudios

Fotos 50 Jornades Castelldaura 2015

Clicant la imatge podeu accedir a les altres fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s