Nota de premsa i fotos del 20 de gener de 2015

“Els capellans han de ser segons el cor de Déu i com el poble els espera”

·El Papa Francesc demana per carta fidelitat i un amor misericordiós als assistents de les Jornades de Castelldaura

·El Card. Lluís Martínez Sistach inaugura unes jornades amb una taula rodona on Església i societat dialoguen sobre el paper dels pastors

“Què s’espera d’un bon pastor?” A aquesta pregunta han contestat diferents persones -tant d’Església com de la societat civil- en la taula rodona del primer dia de les 50 Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura. Per a l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, s’han de compaginar dues exigències: “Els sacerdots han de ser segons el cor de Déu i com el poble els espera”. Per a la expresidenta de Càritas Núria Gispert, aquesta pregunta equival a una altra: “Quin pastor necessitem perquè la tendresa de Jesús ompli els cors de les persones?” tot posant l’accent en la proximitat dels preveres. En la mateixa línia, el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Josep Maria Turull, ha remarcat que “han de ser capaços de sortir a les perifèries, d’anar a buscar les ovelles per molt perdudes o llunyanes que es trobin”.

El delegat de mitjans de l’arquebisbat de Barcelona, Ramon Ollé, ha parlat de les possibilitats de les noves tecnologies per a comunicar l’Evangeli i ha dit que “no ens hauria de fer por ser portadors de bones notícies i ser descarats”. Finalment, la doctora en Humanitats Mireia Tintoré ha destacat la “coherència i la preparació intel·lectual dels capellans per a donar raó de la fe” com una característica important. A mode de conclusió, l’arquebisbe d’Urgell ha demanat als pastors que no estiguin pendents del que fan, sinó del que són.

A la conferència inaugural, el Card. Lluís Martínez Sistach ha destacat que “el dret canònic ajuda a superar l’individualisme” perquè “la justícia i la misericòrdia van sempre juntes”, una idea que ha dit que va sortir moltes vegades al Sínode extraordinari. També ha alertat als sacerdots de “no caure ni en la temptació del rigorisme ni del liberalisme”.

Per la seva banda, el teòleg i expert en antropologia cristiana, Dr. Juan Luis Lorda, ha indicat que “la formació cristiana toca el nucli de l’acte educatiu: la llibertat de les persones”, i per això convé tenir present que “educar no és omplir un vas sinó encendre un foc, i la formació cristiana també”.

Al principi s’han llegit unes línies de les cartes enviades en motiu del 50 aniversari de les jornades pel Papa Francesc i pel bisbe Xavier Echevarría, prelat de l’Opus Dei. El Papa Francesc ha demanat als assistents que responguin amb fidelitat i amor misericordiós a la seva crida. Per la seva banda, el prelat de l’Opus Dei ha recordat la preocupació de sant Josepmaria per a trobar els millors professors per a formar els qui serien els primers sacerdots de la Prelatura, “perquè era conscient de l’enorme importància de la formació teològica i pastoral del clergat, que tant eficaçment contribueix a la cristianització de la societat”.

Més informació:
https://jornadescastelldaura.wordpress.com/
Accedir a les fotos
Accedir als àudios

Fotos 50 Jornades Castelldaura 2015

Clicant la imatge podeu accedir a les altres fotografies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s